Kosten

Wij staan cliënten bij op basis van een vooraf afgesproken uurtarief of op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel pro deo of advocaat van onvermogen).

Gesubsidieerde rechtsbijstand
Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. In dat geval worden de kosten voor rechtsbijstand door de overheid vergoed en krijgt u vermindering van de verschotten.
Wij kunnen voor u onderzoeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit houdt in dat, indien uw inkomen zich onder een bepaalde inkomensgrens bevindt, u in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand via de Raad voor Rechtsbijstand. Wij zullen in dat geval een toevoeging voor u aanvragen. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage, waarvan de hoogte wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen. De rest van de advocaatkosten wordt vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. Meer informatie leest u op www.rechtsbijstand.nl.
Aan de hand van uw inkomen kunnen we bepalen of u in aanmerking komt voor een toevoeging en deze ook voor u aanvragen. Neemt u hiervoor contact op met ons kantoor.

Uurtarief / Vast tarief
Indien u niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan geldt een vooraf overeengekomen uurtarief. Over dit tarief berekenen wij 21% BTW. U kunt er echter ook voor kiezen een vaste prijsafspraak te maken zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Aydogan Advocatenkantoor bekijkt uw financiële situatie en zal daar rekening mee houden bij het bepalen van een prijsafspraak.

De kosten die samenhangen met de procedure (verschotten), zoals bijvoorbeeld griffierecht en deurwaarderskosten, worden apart in rekening gebracht.